tippek, élmények, vélemények a testi-lelki egészségről, jó közérzetről

Barátkozz a testeddel

Barátkozz a testeddel

NE engedd el a gondolatokat!

2018. március 24. - Baratkozzatesteddel.blog.hu

Ne engedd el a gondolatokat! Tudom, zavar az állandó nyüzsgés a fejedben, nem hagy elaludni, állandóan bekapcsol, akkor is, amikor végre pihenhetnél, amikor csak hátradőlnél a semmittevésben.
Zavar, és folyton a problémákat hozza fel, múltban megtörténteken rágódik, eljövendő kérdéseken aggódik. Érthető hát, hogy annyira sokan mondogatják nekünk: engedjük el őket!
 
A gondolatok elengedésével vegyes tapasztalataim vannak. Kapcsolódott hozzá egy béna kudarc érzés, egy szégyen, hogy mennyi év meditálás után is milyen rosszul megy. Nagy megkönnyebbülés volt 3 dologra rájönni ezzel kapcsolatban:
 
1. a pillanat, amikor észre tudod venni, hogy kattogott az agyad, a siker és dicsőség pillanata. dícséret jár érte.
2. a pillanat, amikor észre veszed, hogy kattogott az agyad, a szabad döntés pillanata. lehet, hogy éppen gondolkodásra van szükséged. az is lehet, hogy ezt késleltetni tudod, és most szeretnél kikapcsolni a gondolatmentességben.
 
3. a pillanatban, amikor észre veszed, hogy kattogott az agyad, és úgy döntesz, ez ráér később, a gondolataid egy átjárót jelentenek az érzelmeid, a tested, saját magad felé. megérezheted, a gondolatok milyen érzelmekből táplálkoztak (pl. aggodalom), azok hogyan érződnek a testedben (pl. szorít a mellkasod). rájöhetsz, milyen hiányból fakadtak a gondolatok (pl. biztonság), és hogy meg tudod-e adni magadnak másképp (mély sóhajtás pl.)
 
Ne engedd el a gondolatokat. Tudatosítsd őket, barátkozz össze velük, és rajtuk keresztül magaddal.

dr. Tihanyi Benedek
testtudat tréner, jógaoktató, kutatóorvos
hírlevél, face group, face page, e-mail,
baratkozzatesteddel.blog.hu 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baratkozzatesteddel.blog.hu/api/trackback/id/tr9613765202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása