tippek, élmények, vélemények a testi-lelki egészségről, jó közérzetről

Barátkozz a testeddel

Barátkozz a testeddel

Új daganatellenes szer az immunrendszer felébresztéséért

2018. június 10. - Baratkozzatesteddel.blog.hu

A daganatot úgy értheted meg, mint mutáns sejtek burjánzását. A génállomány mutációját elősegíthetik különféle tényezők (bizonyos sugárzások és kémiai vegyszerek, gyulladás és intenzívebb sejtosztódás), és minden pillanatban keletkeznek bennünk mutáns sejtek. Most is.

A mutáció hatása véletlenszerű: a legtöbb mutáns sejt életképtelen, és rövid időn belül elpusztul. Csakhogy, mivel az életünk során nagyon sok keletkezik, ezért az évek múlásával egyre több az esély arra, hogy életképes mutáns sejt is létrejöjjön, sőt, sejtvonala tovább mutálódjon, és aktívan tegyen a saját fennmaradásáért.
Ha "sikerrel" kifejleszti a túléléséhez és a szaporodásához szükséges stratégiákat, akkor kezdetét veszi a korlátlan növekedése. Ez a daganat.

Az egyik túlélési stratégiája, hogy az őt, mint mutáns sejtet egyébként kipécéző és elpusztító immunsejteket legátolja - kémiai hírvivő anyagokon keresztül.
Az említett új gyógyszer a daganatba fecskendezve feloldja e gátlás alól az immunsejteket és serkenti őket. Így az immunsejtek elpusztítják a daganatot, majd akár a szervezetben tovább vándorolva az áttéteket is.
Az eljárást egereken sikerrel alkalmazták, és önkéntes jelentkezőkön megkezdődött az emberekre gyakorolt hatásának a vizsgálata is.
Mellékhatása lehet láz és helyi fájdalom, hisz az immunsejtek egy gyulladásos válasszal tudják megvívni győztes csatájuk az daganattal.

Ez a szer tehát az evolúció során, évszázmilliók óta tökéletesedő immunrendszerünket ébreszti fel a daganat által okozott csipkerózsikaálomból, és támogatja meg a test saját gyógyító intelligenciáját, hogy tehesse a dolgát.

(lásd még: https://www.sfgate.com/bayarea/article/Chemotherapy-free-cancer-vaccine-moves-from-12777406.php)

http://mta.hu/tudomany_hirei/a-felebresztett-immunrendszer-kisopri-a-daganatot-108737

(a képen a daganatos sejt a fehér, a vörösök pedig az őt támadó két immunsejt)

A bejegyzés trackback címe:

https://baratkozzatesteddel.blog.hu/api/trackback/id/tr2514036274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása