tippek, élmények, vélemények a testi-lelki egészségről, jó közérzetről

Barátkozz a testeddel

Barátkozz a testeddel

Energiavámpírok fokhagymái

2018. május 16. - Baratkozzatesteddel.blog.hu

Neked is volt már olyan találkozásod másvalakivel, ami után sokkal kimerültebb, ingerültebb voltál, mintha leszívták volna az energiádat. 

 Volt olyan, hogy valakit a megállíthatatlan panaszáradata közben lelki szemetesnek használt?
 S olyan, hogy az állandó önfényezésével ültette a füledbe a bogarat, hogy egy értéktelen, jelentéktelen senki vagy?
 Érezted már, hogy valaki szándékosan konfliktusokat gerjeszt, hogy kiélvezze az érzelmi feszültséget?
 Hát olyannal hozott össze a sors, aki a világon mindent egyedül akar eldönteni, kontrollálni, és aki mellett mintha még a saját életedbe se lenne beleszólásod?

A szakirodalom többek között efféle embereket hív energiavámpírnak. Mit tehetsz, hogy megőrizhesd az életkedvedet nehezebb helyzetekben is?

1 Vedd észre korán a jeleket, ha valakivel való interakció során fogy az energiád. Ne hesegesd el, érzékeld a tested finomabb jelzéseit is! 

2 Hozz döntést arról, szeretnél-e támogatást, energiát adni a másiknak, vagy pedig kilépnél a helyzetből, vagy megváltoztatnád azt! Képviseld magad. Szabad nempatikusnak lenned, nem kell mindig mindenkinek érzelmi támogatást adnod. 

3 Ha szeretnél empatizálni, távolodj el attól, hogy "energiavámpírnak" címkézd a másikat. Ő is egy ember, te is egy ember vagy, hasonló érzések, szükségletek munkálnak mindannyiónkban. 
Ketten együtt hoztátok létre azt a helyzetet, amiben áldozatnak, leszívottnak érezted magad. A másik nem a gonoszság egy sötét és veszélyes teremténye, hanem egy érző ember, ha akarod, megértheted, mi mozgatja őt, mire volna szüksége igazán.

A bejegyzés trackback címe:

https://baratkozzatesteddel.blog.hu/api/trackback/id/tr4813953742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.16. 19:10:06

Ugyanezt a baromságot már valaki elsütötte a blog.hu-n, kb. 1:1-ben ugyanezzel a szöveggel. Nem te voltál, más néven?
süti beállítások módosítása